Gratis inloop.

Gratis eerste beoordeling.
Tarieven
Min-max tarief
Bijna alle advocaten werken met vaste uurtarieven en hebben daarom belang bij langdurige procedures. Uittenbogaart Advocatuur is geen urenfabriek. Daarom is het mogelijk om te kiezen voor een resultaatafhankelijk honorarium indien u dat wenst. Zuivere ‘no cure no pay’ is helaas nog steeds niet toegestaan in Nederland, want dat zou het recht een stuk toegankelijker maken voor rechtzoekenden. Zodra ‘no cure no pay’ is toegestaan zal Uittenbogaart Advocatuur het dan ook als eerste toepassen.

Nu wordt dus (nog) gewerkt met no cure less pay. Dit betekent dat in gevallen waarin de rechtsbijstand onverhoopt niet tot een oplossing heeft geleid, het basistarief geldt. Het basistarief bedraagt dan € 125,– per uur. Dit is een flink stuk lager dan het uurtarief van andere advocatenkantoren. De meeste advocatenkantoren rekenen echter altijd gewoon hun vaste (hoge) uurtarief, ook al heeft de zaak niets opgeleverd.

In het geval van een goed resultaat geldt het reguliere tarief dat afhankelijk is van het belang en de complexiteit van de zaak. Bovendien geldt altijd een maximum dat gelijk is aan het belang van uw zaak. Dat is gegarandeerd. U zult bij Uittenbogaart Advocatuur dus niet te maken krijgen met een zogenaamde ‘pyrrusoverwinning’ waarbij de advocaatkosten uiteindelijk hoger zijn dan het behaalde resultaat.

Uittenbogaart Advocatuur heeft dus geen belang bij langdurige procedures, maar bij een goed resultaat, net als u.
Vaste prijsafspraak
Indien u een vaste prijs afspreekt voor de behandeling van uw zaak, weet u van te voren exact waar u aan toe bent. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan en kunt u een weloverwogen besluit nemen of u de zaak wel of niet wilt starten. De vaste prijs is afhankelijk van de omvang en de complexiteit van de zaak en wordt in onderling overleg overeengekomen.
Gesubsidieerde rechtsbijstand (pro deo)
Sommige mensen hebben op basis van hun inkomen recht op gesubsidieerde rechtsbijstand en hoeven slechts éénmalig een eigen bijdrage te betalen. Indien dit het geval is, kan bij de Raad voor Rechtsbijstand een zogenaamde ‘toevoeging’ voor u worden aangevraagd. Via de knop hieronder komt u op de website van de Raad voor Rechtsbijstand. Hier kunt u controleren of u voor een toevoeging in aanmerking komt:
Let op! U krijgt van de overheid een korting van € 53,– op uw eigen bijdrage indien u naar het Juridisch Loket bent gegaan en het Juridisch Loket een zogenaamd “diagnosedocument” voor u heeft opgesteld.